Националният отбор на Англия ще се изправи срещу Холандия във втората полуфинална среща от Финалната четворка на турнира Лига на нациите. Победителят от двойката ще срещне Португалия в спора за историческия първи трофей на надпреварата. Снощи тимът, предвождан от Кристиано Роналдо, се наложи с 3:1 над Швейцария.

Срещата е тази вечер от 21.45 часа в Гимараеш, Португалия.

Трите лъва търсят своето признание, но ще трябва да се изправят срещу тима на Холандия, воден от Роналд Куман, който разполага с новоизгрелите Марайс де Лихт, Френки де Йонг и Дони ван де Беек. Под въпрос за срещата са Върджил ван Дайк и Жоржиньо Вайналдум заради леки травми.

„Лалетата” стигнаха до този етап на надпреварата, след като оглавиха групата в конкуренция на световния шампион Франция и трудния съперник Германия. Отборът е само на две победи от вдигането на първия си трофей от повече от три десетилетия.

Загубата с 2:3 от Германия през март напълно преобърна кампанията на холандците, които останаха непобедени в следващите си пет срещи (3 победи и 2 равенства).

След класирането за полуфиналите на Световното първенство през миналата година Гарет Саутгейт и неговият тим се опитват да си съставят нова самоличност. Отборът на Англия се намира в отлична форма след загубата на старта в Лигата на нациите от Хърватия. Тимът успя да се справи и с конкуренцията на Испания, за да оглави групата и да се класира за Финалната четворка.

„Трите лъва” влизат в битката с Холандия след печеливша серия от пет мача във всички турнири, в които са вкарали средни по 3.6 гола на двубой.

Гарет Саутгейт има и личен мотив за успех, той ще се надява да се превърне в първия треньор на Англия, който е печелил повече от веднъж срещу Холандия във всички надпревари.

Предполагаеми състави:

Холандия: Силесен, Дъмфрис,Ван Дайк, Де Лихт, Блинд, Де Беек, Де Йонг, Де Роон, Бергвайн, Депай, Бабел.

Англия: Пикфорд, Уолкър, Стоунс, Магуайър, Чилуел, Баркли, Райс, Дайър, Санчо, Рашфорд, Стърлинг