В годините школите в Италия са изкарали десетки нападатели от световна класа, които са доставяли голове за „скуадра адзура”. Е, точно в този състав на Италия, който ще играе срещу Португалия за Лигата на нациите, голмайстор №1 е… Джорджо Киелини.

Централният защитник на Ювентус ще запише своя мач №100 за Италия срещу еврошампиона, което го прави един от най-опитните футболисти в селекцията на Роберто Манчини. Само той и Леонардо Бонучи пък могат да се похвалят с повече от 40 срещи с екипа на „адзурите”.

По-изненадващото в случая обаче е, че Киелини е най-резултатният футболист за отбора на Манчини. Той има осем попадения в 99-те си срещи, като последният му гол идва при равенството срещу Македония – 1:1 през октомври миналта година. Зад него остава нападателят Чиро Имобиле, който има седем гола в 34 мача. Трети пък е Бонучи с шест попадения в 83 срещи, а Топ 4 е допълнен от Лоренцо Инсинье – четири гола в 29 мача.

Алесандро Флоренци пък е друг играч, който има повече от един гол, а Кристиано Бираги, Марко Верати и Жоржиньо нямат попадение за Италия в своите кариери.