Медиите на Острова обожават да се занимават с необяснимото. Ето защо, на преден план отново изскочи проклятието „Аарън Рамзи”. Преди повече от две години изданията се надпреварваха да съобщават за прокобата, свързваща футболиста на Арсенал с популярните личности.

Случайност или не, понякога, когато Аарън Рамзи вкара гол, световноизвестна филмова,  музикална или особа от политическия живот умира.

През седмицата полузащитникът се разписа с екипа на Уелс при успеха с 4:1 над Република Ирландия в Лигата на нациите. Двубоят бе от Група 4 на Дивизия Б.

Това даде отново повод на медиите да потърсят връзка между този факт и смъртта на Бърт Рейнолдс. Холивудската звезда си отиде на 82-годишна възраст. Той е починал в медицински център "Джупитър" във Флорида, а феновете го свързват с филми като "Избавление", "Свободна игра", "Смоуки и Бандита". Причината за смъртта му е сърдечен удар.

Изданията на Острова обаче смятат, че може би има необяснима връзка между това и попадението на Аарън Рамзи за Уелс.

Според проведено „изследване ои темата” прокобата започва още през далечната 2009 година, като досега са известни поне 17 звезди, които са починали в период, в който Аарън Рамзи е реализирал гол. Сред съвпаденията попада дори Осама Бин Ладен, като тогава все още не се е знаело за тази прокоба. Други имена, които се спрягат са Стив Джобс, Уитни Хюстън, Робин Уилямс и Дейвид Бауи.

Разбира се, случайността и взирането в подобни съвпадения винаги са били любопитни за хората, които се занимават с мистика, но най-вероятно всичко това би могло да се свърже и с други подобни спортни събития или футболисти.