Уругвайският ползуащитник Лукас Торейра повдигна завесата около бъдещето си. Полузащитникът на Сампдория говори пред уругвайските медии, но не на летището в Монтевидео, където кацна отборът от Мондиал 2018. „Урусите” приключиха участието си на четвъртфиналната фаза, преклонявайки глава пред Франция (0:2).

„Много исках да се завърна в Уругвай с моите съотборници, но не мога да пропусна възможността за този шанс. Не искам да го губя”, заяви Торейра.

Халфът се извини, че не може да се прибере със своите колеги в уругвайската столица сега, но сподели, че ще се завърне веднага, след като изчисти всичко около бъдещето си.

Арсенал се е свързал с Торейра и агента му, предлагайки футболистът да лети директно от Москва към Лондон. Очаква се той да премине прегледи в английската столица в понеделник, ако ли не – най-късно във вторник.

Новият мениджър на топчиите Унай Емери е деен на трансферния пазар през това лято, след като вече привлече Стефан Лихтщайнер, Бернд Лено и Сократис Папастатополус. Лукас Торейра се очаква да бъде четвъртото ново попълнение, а тийнейджърът на Лориен Матео Гендузи също е близо до подпис с „артилеристите”. Сделката за младока ще бъде за осем милиона евро, а контрактът ще бъде за пет години.

Гендузи е бил убеден от испанския специалист да предпочете Арсенал пред френския гранд Пари Сен Жармен. Френският L’Equipe твърди, че нападателят е бил обект на интерес от Борусия Дортмунд, Рома и парижани, но убедителността на Емери е била решаващият фактор за избора му с лондончани. Емери се е доверил на главния скаут на „артилеристите” Свен Мислинтат за Гендузи.