Тотнъм постигна изключително щастливо равенство 1:1 при гостуването на Барселона на „Камп Ноу“ в мач от група „В“ на Шампионската лига. В същото време Интер направи голяма издънка и завърши 1:1 при домакинството си на ПСВ Айндховен, като по този начин „нерадзурите“ отпаднаха от Шампионска лига и ще продължат участието си в Лига Европа.

Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде изпълни своята закана преди срещата и направи доста ротации в състава. Той даде почивка на голяма част от титулярите. Очаквано Луис Суарес остана извън групата за срещата. Голямата звезда на Барселона Лионел Меси бе на резервната скамейка. Почивка получиха още Жерар Пике, Марк-Андре тер Стеген, Жорди Алба и Серхио Бускетс, които не започнаха в стартовия състав.

Двубоят на "Камп Ноу" започна с минута мълчание в памет на починалия президент на Барселона Хосеп Луис Нуниес.

Барселона поведе в резултата още в 7-та минута, когато каталунците организираха страхотна контраатака. Усман Дембеле се възползва от грешка на Кайл Уокър-Питърс и му отне топката. След това френският футболист скъса на спринт младия играч на Тотнъм и нахлу в наказателното поле на „шпорите“. Дембеле финтира и Хари Уинкс, след което прати топката във вратата на Юго Лорис.

Филипе Коутиньо отправи удар от разстояние в 13-та минута, който бе отразен от Лорис. Карлес Аленя стреля отдалеч в 27-та минута, но се получи рикошет и топката премина над напречната греда на вратата на Лорис.

Тотнъм организира много добра контраатака в 30-та минута, когато Кристиан Ериксен взаимодейства с Дани Роуз, който центрира прострелно в наказателното поле на Барселона, но Хюн-мин Сон не успя да засече топката.

Тотнъм изпусна страхотна възможност да изравни резултата в 32-та минута. Кристиан Ериксен пусна отличен извеждащ пас към Хюн-мин Сон, който се измъкна от опеката на Томас Вермален и излезе сам срещу Яспер Силесен, но след това вратарят на Барселона успя да спаси удара на корееца.

Хари Кейн се пробва да изненада Силесен в 33-та минута, но вратарят спаси. Пет минути по-късно Сисоко подаде към Сон, който стреля от дъгата на наказателното поле на Барселона, но Силесен отново се намеси респектиращо и спаси.

Хари Кейн навлезе в наказателното поле на Барселона в 41-та минута и се опита да стреля от малък ъгъл, но след намесата на Томас Вермален топката бе избита в корнер.

Иван Ракитич отправи удар от около 18 метра, но Юго Лорис следеше ситуацията и спаси.

Барселона направи много сериозен пропуск в 45-та минута, когато Филипе Коутиньо бе заобиколен от трима играчи на Тотнъм, но въпреки това успя да навлезе в наказателното поле на лондончани, след което шутира, но топката срещна левия стълб на вратата на Юго Лорис.  

На полувремето Ернесто Валверде извади от игра Иван Ракитич, а пусна на негово място Серхио Бускетс. 

Тотнъм започна силно второто полувреме и още в 48-та минута Хари Кейн комбинира с Кристиан Ериксен, който стреля от границата на наказателното поле на Барселона, насочвайки топката в долния десен ъгъл на вратата на Силесен, който плонжира и успя да избие в корнер. Филипе Коутиньо пусна извеждащ пас към Мунир Ел Хадади в 49-та минута, но нападателят бе изпреварен от Юго Лорис, който излезе и изби топката с глава.

Хари Кейн излезе сам срещу Яспер Силесен в 51-та минута, но стреля неточно в аут.

Хари Кейн подаде към Хюн-мин Сон, който стреля в 50-та минута от границата на наказателното поле на Барселона, но Силесен отново спаси.

Филипе Коутиньо взаимодейства с Мунир Ел Хадади в 59-та минута, а той вкара гол, но попадението не бе зачетено правилно заради засада.

Усман Дембеле отправи много опасен диагонален удар в 63-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Лорис.

Лионел Меси влезе в игра в 63-та минута, когато се появи на мястото на Мунир.

Яспер Силесен направи ново страхотно спасяване в 75-та минута. Муса Сисоко центрира в наказателното поле на Барселона, където Моура бе изпуснат и стреля, но Силесен направи страхотен плонж и успя да спаси. След това топката се върна в Моура, който шутира, но неточно в аут.

Филипе Коутиньо навлезе в наказателното поле на Тотнъм в 84-та минута и стреля, но топката се спря в левия стълб на вратата на Лорис.

Тотнъм успя да изравни резултата в 85-та минута. Хари Кейн пусна отличен пас към Моура, който бе изпуснат в наказателното поле на Барселона и отблизо вкара топката във вратата на Яспер Силесен.

Лионел Меси стреля от фаул в 87-та минута, но топката премина над напречната греда на вратата на Лорис.

Тотнъм можеше да стигне до победата в 89-та минута, но много голям пропуск направи Дани Роуз. Ерик Ламела подаде към Хари Кейн, който изведе Роуз сам срещу Силесен, но защитникът стреля много неточно в аут.

Все пак равенството се оказа достатъчно за Тотнъм, който се класира за осминафиналите на Шампионската лига като втори в групата.

В другия мач от групата Интер направи непростима грешка, стигайки само до равенство 1:1 при домакинството на ПСВ Айндховен при положение, че „нерадзурите“ се нуждаеха от задължителна победа, за да продължат напред с оглед развитието на срещата в Барселона.

Първото положение в срещата бе създадено пред вратата на ПСВ Айндховен и се наложи Йерун Зут да спасява удара с глава на Иван Перишич.

ПСВ поведе в резултата в 13-та минута, когато Стивън Бергвайн отне топката от Асамоа, навлезе в наказателното поле на Интер, след което сложи топката на главата на Ървинг Лосано, а мексиканецът я насочи във вратата на Самир Ханданович.

Попадението на Лосано разстрои много играта на Интер.

Йерун Зут се наложи отново да се намесва значимо едва в 49-та минута, когато спаси много опасен удар на Мауро Икарди.

Интер успя да изравни резултата в 73-та минута, когато Матео Политано центрира в наказателното поле на ПСВ, където Мауро Икарди отблизо с глава вкара топката във вратата на Йерун Зут.

До края на мача Интер се опита да подложи своя съперник на по-сериозен натиск, но не успя да стигне до победен гол.

Барселона – Тотнъм 1:1 

1:0 Усман Дембеле 7'

1:1 Лукас Моура 85'

Барселона: Яспер Силесен – Нелсон Семедо, Томас Вермален, Клеман Ленгле, Жуан Миранда – Иван Ракитич, Карлес Аленя, Артур Мело – Усман Дембеле, Мунир Ел Хадади и Филипе Коутиньо.

Тотнъм: Юго Лорис – Кайл Уолкър-Пиърс, Тоби Алдервейрелд, Ян Вертонген, Дани Роуз – Хари Уинкс, Муса Сисоко, Кристиан Ериксен, Деле Али – Хюн-мин Сон и Хари Кейн.