Лидерът в английската Висша лига Арсенал посреща все още актуалния германски шампион Байерн Мюнхен в първи ¼-финален сблъсък от Шампионската лига. Срещата на стадион „Емиратс“ в Лондон стартира в 22:00 часа и на сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от нея.

Арсенал не бе достигал четвъртфиналите в най-престижния европейския клубен турнир от 14 години насам, но под ръководството на Микел Артета прави страхотен сезон и води в класирането на Висшата лига. „Артилеристите“ минаха през рулетката на дузпите, а да отстранят Порто в осминафиналите, но изглеждат в топ форма и влизат като фаворити в сблъсъка с Байерн, въпреки че последният елиминационен сблъсък между двата тима през сезон 2015/2016 завърши с разгромна победа за баварците с 10:2.

Байерн обаче прави един от най-слабите си сезони през този век и вече сдаде титлата в Бундеслигата, след като изостава с цели 16 точки от лидера Байер Леверкузен при шест оставащи кръга до края. Тимът на Томас Тухел, който ще си тръгне от поста през лятото, е застрашен от това дори да завърши кампанията без трофей за първи път от 12 години насам, след като отпадна рано и от Купата на Германия. Все пак, класата и опита са на страната на германците, а нападателят Хари Кейн не спира да бележи голове.

Микел Артета няма да може да разчита единствено на дълготрайно контузения Юриен Тимбър, докато проблемите пред Тухел са доста повече в кадрови план. Аут за днешната среща са Сашо Боеи, Тарек Бухман и Буна Сар, но добрите новини са, че в понеделник тренировки с отбора подновиха вратарят Мануел Нойер, Нусаир Мазрауи, Александър Павлович, Кингсли Коман и Лерой Сане, като те попаднаха и в състава за двубоя.


22:00 часа | АРСЕНАЛ – БАЙЕРН МЮНХЕН

Шампионска лига, ¼-финал, първи мач

Главен съдия: Глен Ниберг, Швеция

Стадион: „Емиратс“, Лондон, Англия


Вероятни състави на двата отбора:

АРСЕНАЛ (4-3-3): Давид Рая – Бенджамин Уайт, Уилям Салиба, Габриел Магаляеш, Якуб Кивиор – Мартин Йодегор, Жоржиньо, Деклан Райс – Букайо Сака, Кай Хавертц, Леандро Тросар

Мениджър: Микел Артета

БАЙЕРН МЮНХЕН (4-2-3-1): Мануел Нойер – Алфонсо Дейвис, Ерик Дайър, Матайс де Лихт, Йосуа Кимих – Леон Горецка, Конрад Лаймер – Лерой Сане, Джамал Мусиала, Серж Гнабри – Хари Кейн

Старши треньор: Томас Тухел