Байерн Мюнхен посреща Арсенал в изключително интересен реванш тази вечер от 1/4-финалите в Шампионската лига. Преди седмица двата отбора завършиха наравно 2:2 в Лондон. 
 
И двата отбора влизат в мача на гърба на разочароващ уикенд във вътрешните първнства на страните си. Байерн официално бе детрониран от Байер Леверкузен след 11 поредни титли, а Арсенал изпусна първото място във Висшата лига след поражение от Астън Вила. Доста по-голям беше ударът за "артилеристите" и ще интересно дали отборът ще може да се отърси от неочаквания провал. 
 
Арсенал достигна до 1/4-финалите в ШЛ за пръв път от 14 години, но сега се изправя срещу стряскаща статистика - отборът е отпадал четири пъти от Байерн във фаза на елиминации. В същото време надеждите на Байерн се опират именно върху цифрите - при равенство в първия двубой баварците имат 22 победи и само 3 поражения. Песимистите обаче не забравят, че отборът е отпадал най-много пъти именно на тази фаза на турнира - 13, включително в последните три издания.
 
Наставникът на Байерн - Томас Тухел обяви, че ще може да разчита на вратаря Мануел Нойер и крилото Лерой Сане, които почиваха в предния мач, но вече тренират с отбора. Единствената въпросителна е на кого да заложи на левия бек - Рафаел Герейро или Нусаир Мазрауи. Един от двамата ще трябва да спира най-опасния нападател на Арсенал - Букайо Сака.