Мениджърът на Арсенал Микел Артета демонстрира оптимизъм преди утрешния първи 1/4-финален сблъсък в Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен. Лондончани са лидер във Висшата лига.

„Наистина се наслаждавам на момента, защото това е мястото, на което искаме да бъдем. Ние сме в наистина добра позиция в първенството, но сме в такава и в Шампионската лига. Предстои ни сериозна задача срещу един от най-успешните отбори в Европа. Това е препятствие, което трябва да преодолеем, но и очакваме с нетърпение. Не сме имали такава възможност от 15 години, така че това казва колко е специална тази вечер за нас. Очаквам пълен стадион, много страст и емоция“, заяви Артета.

Младият испански специалист се изказа ласкаво за своя колега начело на Байерн – Тмоас Тухел: “Те са топ отбор. Аз съм голям почитател на Томас Тухел. Начинът, по който са подредени неговите отбори, по който играят, по който осъществяват прехода в различните фази. Научих много от него и смятам, че те са топ отбор.

Хари Кейн е изключително постоянен, погледнете статистиката му в последните десет години, цифрите са невероятни. Той може да бележи по много начини, но и получава необходимата подкрепа около себе си, за да се представя така. Около него има още десет футболиста и ние знаем индивидуалните им качества, така че трябва да се представим на ниво, за да ги спрем. Когато погледнете тяхната история в този турнир, всичко е ясно. Футболът е страшно конкурентна среда и е трудно да си постоянен“.