Полузащитникът на Лион Мемфис Депай вярва, че откакто е напуснал Манчестър Юнайтед е станал много по-добър футболист.

Холандецът, който бе доведен на „Олд Трафорд” от Луис ван Гаал през 2015 година след трансфер от ПСВ за 28 милиона паунда, прекара 19 месеца в Англия, в които записа седем гола и шест асистенции в 53 срещи. Периодът му на Острова определено не бе такъв, какъвто се очакваше след трансфера му от холандския гранд, а Депай предпочете преминаване на „Групама”.

Това се случи след пристигането на Жозе Моуриньо на „Театъра на мечтите”, след като холандецът бе с все повече лимитирани минути, като игра само четири пъти пред погледа на Специалния. Лион пък го закупи през януари 2017 година за 22 милиона паунда. Откакто пък е във Франция Депай е със статут на неизменен титуляр, вкарвайки 28 пъти в 74 срещи.

Мемфис Депай

източник: twitter.com/MailSport

„Всеки знае историята между мен и Юнайтед. Там не бях успешен и съм щастлив, че съм този играч, който съм в този момент. В този момент ми е много по-добре, отколкото като бях в Юнайтед”, сподели холандският национал пред дуела на „хлапетата” срещу Манчестър Сити в Шампионска лига.

Мемфис Депай

източник: Gulliver/Getty Images

„Смятам, че откакто промених клуба си, аз станах много по-добър играч. Усещам го по време на мачовете и всеки може да го види. В Юнайтед бях един сезон, в който не успях да намеря себе си, а бях и много млад. Не получавах достатъчно шансове и не показвах качествата, с които разполагам”, продължи Депай.

„Вярвам, че градът е все още червен и искам да вкарам на Манчестър Сити”.

Мемфис Депай

източник: Gulliver/Getty Images

Най-големият реализатор в историята на Манчестър Юнайтед – Уейн Рууни, сподели през миналта седмица, че Депай не се е вслушал в неговите думи, докато е бил на „Олд Трафорд”, появявайки се със своя Ролс Ролс, носейки каубойска шапка и червено кожено яке след свое слабо представяне срещу Стоук Сити.

„Някои хора не разбират от шега, а ние с Уейн станахме близки приятели. Когато чух за тази история, то аз се замислих дали въобще имам червено кожено яке. Факт е, че имам стотици якета, но нямам червено кожено яке.

„Това бе в миналото, а бях и много млад, но знам кога не трябва да правя неща, които няма да се харесат на хората”, продължи Мемфис.

„През живота си трупаш непрестанно опит извън терена. Когато пристигнах в Манчестър, усетих, че съм станал различен човек”, завърши атакуващият халф.