Контузеният Габриел Мартинели пропусна тренировката на Арсенал преди мача-реванш от осминафиналите в Шампионската лига у дома срещу Порто, заяви мениджърът на лондончани Микел Артета. Специалистът не изключи възможността да включи нападателя в състава за решителния двубой на стадион "Емирейтс".

Мартинели пропусна победата на "артилеристите" с 2:1 у дома над Брентфорд във Висшата лига в събота, след като бразилският нападател беше заменен по време на победата с 6-0 срещу Шефилд Юнайтед миналия понеделник, след като получи порязване на крака.

"Няма много новини. Все още имаме 24 часа и се опитваме да подготвим всички за утре. (Такехиро Томиясу) направи първата част (от тренировката), Габи - не. Ще видим какво ще стане", коментира Артета на пресконференция в понеделник, когато беше попитан за новините около състава.

Централният защитник Томиясу, който не е играл за Арсенал след поражението им с 1:2 от Фулъм в новогодишната нощ, участва в заниманието на тима в понеделник вечерта.

Габриел Жезус, Томас Партей и Александър Зинченко също се завърнаха към тренировките, след като пропуснаха първия мач срещу "драконите", загубен с 0:1.

"Със сигурност ще трябва да променим няколко неща, за да създадем много повече положения. Това е нивото на Шампионската лига. Има два мача, трябва да подобрим представянето ни в сравнение с първия мач. Единството в състава е невероятно, но това е естествено. Те наистина се разбират. Когато имат шанса да направят нещо по-добро и да измъкнат някого от непредвидени проблеми, всички са готови веднага да го направят", каза още испанският специалист пред медиите. /БТА