Нападателят на Ливърпул Садио Мане демонстрира завидно самочувствие след хеттрика си в мрежата на Порто при 5:0 в първия мач между двата отбора от 1/8-финалите на Шампионската лига. Според сенегалеца това е била наградата за отказа да се подаде на огорчението от слабата си форма до този момент.

25-годишният футболист на „червените” за последно се бе разписвал при успеха 4:3 над Манчестър Сити от средата на януари. Това тревожеше донякъде привържениците на отбора, но след сряда вечер те могат да бъдат спокойни.

Милнър в Шампионската лига - не Джеймс, по-скоро Хамес

„Много съм щастлив”, коментира Мане. „Понякога има такива серии във футбола и не ми беше леко. Никога обаче не съм се съмнявал у себе си и в умението ми да помагам на отбора. През цялото време се трудех здраво.”

„Представянето на целия тим беше страхотно. Създадохме много положения и вкарахме 5 гола, това беше ключът. Победихме съвсем заслужено.”

Агитката на Ливърпул с култова нова песен за Салах

„Винаги е удоволствие да играя редом до тези страхотни футболисти. Всички говорят за нас тримата (визира себе си, Мохамед Салах и Роберто Фирмино – б.р.), но нашите съотборници са хората, които ни улесняват. Без отбора ние сме нищо. Момчетата зад нас вършат страхотна работа. Просто ние сме късметлиите, които бележат головете през цялото време”, добави Мане.