Десният халф-бек на Манчестър Юнайтед Луис Антонио Валенсия не бе включен в групата за мача с Йънг Бойс от Група "Н" на Шампионската лига. Неговото място ще бъде заето от Люк Шоу.

Притеснението на мениджъра Жозе Моуриньо е свързано с това, че Валенсия страда от дългогодишни болежки в колената, а изкуствената настилка на "Стад дьо Сюис" в Берн може да травмира допълнително еквадореца.

Синтетичните настилки на футболните терени вече стават все по-често срещано явление в европейския футбол, като много от отборите в Русия - най-вече заради суровия климат и ниските температури, решават да ги използват. Такива има и в скандинавските, и алпийските държави.

"Решихме да запазим Валенсия, тъй като изкуствената настилка не е добра за неговите колена. Трябва да го предпазим от по-сериозни травми. Така че в групата влиза Шоу. ", сподели Моуриньо преди срещата с швейцарците.

Антонио Валенсия игра в последните три шампионатни мача на "червените дяволи" - при загубата от Тотнъм (0:3) и победите над Бърнли (2:0) и Уотфорд (2:1).

През миналия сезон Валенсия игра само в три гостувания за Манчестър Юнайтед, а причината бе идентична - опит за опазване от контузии.

Моуриньо иска Юнайтед да е като Роджър Федерер