Пари Сен Жермен и Борусия Дортмунд поднесоха много страхотни моменти за феновете на четвъртфиналите на Шампионската лига, а срещата им от полуфиналите обещава още по-голям спектакъл, каза мениджърът на френския шампион Луис Енрике.

И двата тима успяха да се класират след поражения в първите мачове, за да стигнат до полуфиналите. Пари Сен Жермен спечели с 4:1 срещу Барселона след загуба с 2:3 в Париж, а Борусия Дортмунд победи Атлетико Мадрид с 4:2 след поражение с 1:2 в Испания.

"Мисля, че този мач ще бъде чудесен спектакъл, не само за феновете на двата отбора, но и за всички, които обичат футбола. Мисля, че ще има голове, като се има предвид качествата на тези тимове", каза Енрике на пресконференция.

Пари Сен Жермен никога досега не беше преодолявал поражение в първия мач у дома в Шампионската лига и макар треньорът да вярва, че това може да помогне на играчите му, той също така знае, че историята няма значение на този етап.

"Надявам се, че това ни освобождава от напрежение, защото е нещо, което не сме правили преди след загубата в първия мач. Освен това имам опит, който показва колко е важно да сме конкурентоспособни утре", добави Енрике.

"Това, което постигнахме преди, няма значение. Историята е страхотна, но нашата цел е да спечелим утре. Не искаме да оставяме нещата на случайността и да мислим за реванша на "Парк де Пренс", коментира той.

Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен вече се срещнаха в надпреварата през този сезон, като германците оглавиха групата, но ПСЖ ги победи в Париж и завърши наравно като гост.

Луис Енрике смята, че неговият отбор, който си осигури титлата в Лига 1 в неделя, се е подобрил оттогава и има още както да покаже.

"Подобрихме се във всички аспекти. По-добри сме в защита, по-добри сме в атака. Със сигурност можем да продължим да се подобряваме. И това е една от характеристиките на нашия начин на управление на клуба и на отбора - опитваме се да бъдем взискателни, а не да мислим, че всичко е направено", заяви специалистът.

Медиите определиха Пари Сен Жермен като фаворит въз основа на предишните резултати между двата тима и моментната им форма, но Луис Енрике отхвърли подобни статистики преди първия мач в Дортмунд в сряда.

"Това показва, че медиите не знаят много за футбола. Казвал съм го и преди. Страхотно е да си тук, да се насладиш на наистина специален мач на уникален стадион в Европа и да имаш шанса да накараш феновете да бъдат наистина щастливи от достигането до финала", каза още наставникът на френския тим, който взе трофея като треньор на Барселона през 2015 година.

Нападателят на ПСЖ Гонсало Рамос каза, че на германците ще им бъде по-трудно у дома, отколкото при равенството 1:1 в груповата фаза на 13 декември.

"Сега сме по-добър отбор, отколкото когато играхме за последно тук. Сега сме като семейство. Не всички играчи бяха на разположение тогава", заяви португалският футболист.