Старши треньорът на Пари Сен Жермен - Луис Енрике, говори след загубата на отбора с 0:2 от тима на Арсенал във втория кръг от основната схема на Шампионската лига. Испанският специалист бе силно критичен към играчите си и определи съперникът като много по-силния отбор в схватката.

“Невъзможно е да постигнем желания резултат, когато губим единоборствата. Защитниците разчитаха успешно атаките ни, докато нашите нападатели не успяха нито веднъж да преодолеят защитата. Арсенал ни превъзхождаше във всяко едно отношение. Трябва да ни оценят в края на сезона. Това е първият ни мач на високо ниво, предстоят и други подобни мачове. Изиграхме гостуване с висока интензивност, но е трудно да се обсъжда футболната тактика, когато противникът се окаже толкова по-силен. Не трябва да повтаряме грешките, направени днес”, каза Енрике.

Наставникът на френските шампиони пое вината върху себе си, като намекна и, че неговите футболисти не са били на обичайното си ниво.

“Не искам да изтъквам никого конкретно, отговорността за поражението е изцяло моя, но и всички играха по-зле от възможностите си. Противникът беше по-силен. ПСЖ се срещна с един от най-добрите отбори в момента”, допълни Енрике.