Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо вярва, че отборът на Челси са фаворити да завършат в челната четворка, въпреки някои от разочароващите им срещи от началото на 2020 година. Моуриньо, който има две периода като старши треньор на Челси, ще поведе Тотнъм към „Стамфорд Бридж“ в събота за сблъсъка между двата отбора. Само една точка разделя двата тима преди този кръг, като Шефилд Юнайтед и Манчестър Юнайтед също са близко до четворката.

Уулврхемптън, Евертън и Арсенал също остават математически на седем точки зад Челси, така че битката за топ се очертава да бъде жестока до последния кръг. Още повече, че се очаква петото място да бъде достатъчн да осигури участие в Шампионската лига, след като Манчестър Сити беше наказан да не участва за следващите две години в турнира.

По този повод Моуриньо даде своята прогноза кой тим ще спечели квота за Шампионската лига, при условие, че първите два тима са сигурни – Ливърпул и Лестър.

"Към този момент Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Шефилд Юнайтед, Уулвърхемптън, Евертън - ние сме аутсайдерите", каза той.

„Имаме амбиции да бъдем там, но сме на една, две, три точки зад Челси, така че те имат предимство пред всички нас. Това е очевидно. Не е голямо предимство, но е предимство. Челси в този момент е фаворит за четвъртата позиция, като се има предвид, че Лестър има девет точки повече на този етап от сезона“, допълни още португалецът.