Арсенал планира да се раздели с дуото – Мохамед Елнени и Шкодран Мустафи, през това лято, въпреки че няма да може да замени двамата и да привлече нови играчи. Двамата футболисти са свързвани с изхода на „Емирейтс” от края на предходния сезон.

Унай Емери успя да привлече Давид Луис в последния ден на летния трансферен прозорец, което означава, че мястото на Мустафи в централната зона на защитата е под голям въпрос. Същият е казусът за Мохамед Елнени, след като през това лято в Северен Лондон под наем дойде полузащитникът на Реал Мадрид Дани Себайос.

London Evening Standar пише, че испанският мениджър на Арсенал е отворен да продава футболисти, които няма да му вършат работа през новата кампания. Изданието твърди също така, че „артилеристите” не могат все още да получат оферта за Мустафи, чието представяне в сърцето на отбраната бе силно критикувано след края на миналия сезон.

Арсенал открива сезона си във Висшата лига с гостуване на Нюкасъл Юнайтед в неделя и се очаква най-скъпият играч в историята на клуба – Никола Пепе, да направи официален дебют.