Ръководството на Арсенал е постигнало договорка с колегите си от Сент Етиен относно трансферната сума, срещу която може да закупи централния защитник Уилям Салиба. Според RMC Sport лондончани ще похарчат голяма част от трансферния си бюджет, тъй като ще платят 30 милиона евро.

Френското издание твърди, че оттук нататък остават да бъдат изчистени единствено дребни детайли, в това число бонуси и клаузи относно бъдещето представяне на 18-годишния играч с екипа на „топчиите”. Засега медията не се ангажира с конкретен срок за приключването на разговорите, тъй като то може да стане факт до часове или да отнеме още няколко дни.

Самият Салиба вече бил уточнил личните си условия в Арсенал. Интересното е, че още в мига на подписването бранителят ще се върне в Сент Етиен под наем до края на сезон 2019/2020.

Тотнъм, Рома и Уулвърхемптън проявяваха интерес към талантливия младок, като „шпорите” все още нямат отправена оферта. Вярва се, че предложенията на „джалоросите” и „вълците” са много далеч зад това на Арсенал.