Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе разкри, че кариерното му развитие би могло да протече по различен начин, ако е предпочел офертата на Арсенал пред тази на настоящия си тим.

В своето интервю за „Франс Футбол” 19-годишният футболист, който завърши трети в анкетата за „Златната топка” за 2018-а, разкри, че е водил преговори с дългогодишния мениджър на „топчиите” Арсен Венгер. Това се е случило през лятото на 2017 година.

Мбапе предпочете да остане в родната Франция, като смени Монако с ПСЖ, преминавайки под наем с клауза за задължително откупуване срещу 180 милиона евро, която столичният тим изпълни през отминалото лято.

„Венгер е истински монумент на френския футбол. Не съм виждал много хора на този свят, за които мнението да бъде така единодушно”, сподели Мбапе.

„Когато цяла Европа ти пада на коляно, за да те почете, това определено значи нещо (визира оттеглянето на Венгер след 22 години начело на Арсенал – б.р.). Не толкова отдавна, преди да подпиша с ПСЖ, бяхме в контакт през 2017. Аз избрах друга посока, но той не ми се разсърди. Беше джентълмен и ми пожела късмет”, добави нападателят на ПСЖ.