Наставникът на Интер Антонио Конте предупреди, че отборът му трябва да работи във всеки един аспект от играта след загубата с 0:1 от Манчестър Юнайтед в предсезонна контрола, изиграна по-рано през деня. Същевременно италианският спец довери, че нападателят Ромелу Лукаку може да подобри тима.

„Нерадзутите” можеха да изравнят резултата на дваж, но в крайна сметка гол на Мейсън Грийнууд раздели двата тима.

„Позитивните неща, които видях бяха, че играчите бяха нахъсани за успех. Нацелиха на два пъти гредите, но има много за надграждане във владеенето на топката и пресата”, предупреди Конте на пресконференцията.

„Момчетата имат добър дух, което е важно за моментите при подготовка. Имаме интензивни тренировки и това е хубаво”.

Наставникът обясни, че не е доволен от сгъстената програма на International Champions Cup, след като след четири дни играят срещу Ювентус в Нанджинг.

„Трябва да работим във всеки един аспект, а също така имаме и малко време за възстановяване. Нужни са ни подобен тип мачове, но трябва да тренираме още по-добре”.

Конте бе уловен след края на мача да си говори с Пол Погба и Ромелу Лукаку, като вторият е обект на интерес от Интер. „Не е редно да говорим за играчи на Ман Юнайтед в този момент. Нужно е да покажем уважение към клуба и играчите. Казах ви вчера, че Лукаку е играч, който харесвам. Харесвам го, защото знам, че може да подобри нашия отбор, но едно са моите надежди, друго е какво решение ще намерят двата клуба”, завърши Антонио Конте.