Вратарят на Аякс Андре Онана е близо до трансфер в английския Арсенал това лято, пише нидерландското издание „NOS NL“. В момента Онана изтърпява 12-месечно наказание да не може да играе, което му бе присъдено от УЕФА, след като бе установено присъствие на забраненото вещество „фуроземид“ в пробата му от урина.

В момента обаче 25-годишният страж обжалва присъдата си и ще внесе делото си в Арбитражния спортен съд (CAS) в сряда.

На Онана му е забранено извършването на всякакви футболни дейности до февруари 2022 година и дори не може да тренира с Аякс, което го принуждава да тренира с аматьорски клуб в Амстердам.

Въпреки това националът на Камерун се очаква да струва между 7 и 9 милиона евро, ако наказанието му бъде намалено. „NOS NL“ съобщава още, че и 2 милиона евро могат да бъдат достатъчни за негов трансфер, ако обжалването му бъде неуспешно.

Смята се, че Арсенал е фаворит за подписа му. „Артилеристите“ обмислят раздяла с титулярния си вратар Бернд Лено и ще се наложи да му търсят подходящ заместник.

Онана има 204 участия за Аякс, откакто се присъедини от Барселона през 2015 година, спечелвайки две титли в Ередивизи и две титли на Купата на Нидерландия.