Отборът на Арсенал е решил да откупи правата на защитника Пабло Мари това лято, това твърдят медиите в Бразилия. Миналия месец „артилеристите“ се съгласиха да платят за неговия наем в размер на 5 милиона евро (4,2 милиона британски лири) от Фламенго, а в договора има опция за неговото откупуване в края на сезона. Мари все още не е дебютирал за тима на Микел Артета, но той вече игра за отбора на Арсенал до 23 години срещу Челси по-рано този месец, тъй като не е в добра спортна форма.

Но според „Coluna do Fla“, Арсенал вече са заявили на Фламенго, че ще се възползват от възможността да подпишат за постоянно с Мари това лято. Изданието допълва, че сделката може да се оцени на около 16 милиона евро (13,5 милиона британски лири).

„Когато се присъедини към клуба, той не беше играл дълго време, но той показа чудесен професионализъм и това силно ме изненада“, каза Артета миналата седмица.

„Той наистина се справи добре онзи ден и се надяваме скоро да започнем да го използваме в мачовете на първия отбор“, сподели още испанският наставник.