Английският вицешампион Арсенал е на финалната права в преговорите за привличането на полузащитника на Реал Сосиедад Микел Мерино. Испанският национал в момента е основна трансферна цел на „артилеристите“, които работят усилено по неговото привличане на „Емиратс“, като сделката е все по-близо, пише The Mirror.

Спортният директор на Арсенал Еду е в Испания, където води финалните разговори с шефовете на баския клуб. От Реал Сосиедад не искат да изпуснат лесно една от звездите си и опитват да изстискат максимално висока цена за правата му, но истината е, че клубът не е в твърде силна позиция, тъй като договорът на играча изтича следващото лято и тогава той може да си тръгне като свободен агент.

Разговорите между двете страни продължават, като от Арсенал се надяват да успеят да намерят компромисен вариант, който да устройва всички страни. Не е изключено обаче лондончани и да се откажат от сделката, ако от Реал продължат да ги изнудват.

Иначе самият Мерино също опитва да ускори сделката. Той вече се е разбрал с Арсенал и желанието му е да поеме именно към „Емиратс“ това лято.