Отборът на Арсенал обмисля повече от любопитен трансфер за подсилване на атаката си. „Артилеристите“ са един от отборите, които се интересуват от нападателя Диего Коста, твърди „Goal“.

33-годишният бразилец наскоро разтрогна договора си с Атлетико Минейро и в момента е свободен агент, така че може да бъде привлечен без пари.

На „Емиратс“ ще искат да се подсилят с нов нападател през януари, след като отношенията с Пиер-Емерик Обамеянг са доста обтегнати. Той беше наказан дисциплинарно миналия месец и му беше отнета капитанската лента и се смята, че е пред раздяла с клуба. Освен това в момента габонецът не е на разположение заради участието си на Купата на африканските нации.

Междувременно лондончани се разделиха наскоро с Флоаринг Балогун, който бе пратен под наем в Мидълзбро. Така мениджърът Микел Артета няма много опции в предни позиции, особено и с изтичащите договори на Александър Лаказет и Един Нкетия.

Арсенал все още не се е свързал д Коста, но в същото време самият футболист е дал знак, че иска да се завърне в Европа. Той има опит в Англия, след като носи екипа на Челси между 2014 и 2017 година. Освен от Арсенал, интерес към него има и от испанските Кадис и Елче, които дори вече са стартирали преговори за привличането му.