Отборът на Арсенал ще се опита да привлече младата надежда на шведския Хамарби Емил Робек през това лято, след като спортният директор на клуба потвърди, че разговорите между двата тима вече са започнали. 16-годишният нападател е един от най-обещаващите таланти на клуба от Стокхолм и вече привлякал интереса на някои от най-големите клубове в Европа.

Германският шамипон Байерн Мюнхен също е водил разговори с Робак, но шефът на Хамарби Йеспер Янсон потвърди, че Арсенал също се бори за подписва на юношата.

„Свързаха се с нас и знаем за интереса“, каза Янсон пред „Fotboll Direkt“, когато го попитаха за интереса от страна на Байерн.

„Той се срещна и с Арсенал. Има засилен интерес от тяхна страна, но има и още клубове, които го наблюдават. Да, разбирам интереса. Той е нападател с добра физика, притежава бързина и вече е умел голмайстор“, каза още босът на шведите.

Попитан дали Хамарби е бил в пряк контакт както с Байерн, така и с Арсенал заради Робак, Янсон потвърди:

„Да, имамехме разговори“.

Интереса на Арсенал към Робак вероятно е иницииран от техническия директор Еду, който отговаря за определянето на трансферните цели както за първия отбор, така и за играчите в академията, които имат огромен потенциал.