Отборът на Арсенал ще направи опит да привлече крилото на Саутхемптън Мохамед Елионуси след впечатляващия му старт на кампанията. 27-годишният норвежец играе на „Сейнт Мерис Стейдиъм“ от 2018 година, когато премина там от Базел.

Впоследствие той беше пращан под наем в Селтик за предишните два сезона, като в първата си година в Шотландия спечели домашен требъл. През миналия сезон той реализира 17 гола във всички турнири.

Формата му убеди мениджъра „светците“ Ралф Хазенхютъл да му даде още един шанс, като Елионуси процъфтява под ръководството на австрийския специалист. В седем мача за Саутхемптън през този сезон той отбеляза четири гола и даде две асистенции, като в същото време отбеляза и три пъти за Норвегия.

Според „Daily Record“ добрите му изяви от началото на кампанията не са останали незабелязани от два клуба от Висшата лига – Лестър и Арсенал. Договорът му изтича през 2023 година и все още не е ясно дали Елионуси ще удължи престоя си при „светците“.

Арсенал би могъл да се счита за фаворит, тъй като норвежеца би се събрал с съотборника си в националния отбор Мартин Йодегаард.