Английският вицешампион Арсенал има желание да привлече полузащитника на Реал Сосиедад и европейски шампион с Испания от UEFA EURO 2024 Микел Мерино, съобщава The Telegraph. „Артилеристите“ проявяваха интерес към 28-годишния футболист още преди началото на турнира и сега вече са убедени, че искат да го имат в редиците си.

Мерино взе участие във всички седем мача на Испания в Германия и отбеляза късния победен гол срещу домакините на четвъртфинала. The Telegraph пише, че 28-годишният халф е малко по-възрастен от обичайните трансферни цели на Арсенал, тъй като средната възраст на техните трансфери през последните три години е 24. Но той може да не струва много пари, тъй като има само една година до края на договора си.

Мерино има известен опит в английския футбол, след като игра за Нюкасъл Юнайтед през сезон 2017/2018, преди да се върне обратно в Испания. Той се превърна в постоянна фигура в Реал Сосиедад през последните шест сезона, като имаше средно повече по 30 изяви за „баските“ във всеки изминал сезон.

Той е бивш съотборник на капитана на Арсенал Мартин Йодегард и, ако лондончани го привлекат, ще осигури допълнителна дълбочина в халфовата линия. Смята се, че от Реал Сосиедад, ще поискат около 20 милиона паунда за Мерино.