Ръководството на Челси отхвърли оферта от градския съперник Арсенал за централния бранител Давид Луис. Новината се появи почти едновременно в британския „Дейли Мейл” и френския „Л’Екип”.

„Топчиите” определено търсят поне един нов централен защитник, след като Лоран Кошчелни замина в посока Бордо. До момента мениджърът Унай Емери удря на камък в контактите си с потенциални попълнения и това сериозно е притеснило всички в клуба.

Именно заради опасенията, че клубът няма да може да попълни дупката в сърцето на отбраната, Арсенал е отправил оферта за 32-годишния Луис. „Л’Eкип”, който е има доста добри контакти с агента на играча Киа Джорабчиан, представя ситуацията по малко по-драматичен начин, описвайки южноамериканеца като „отчаяно желаещ” трансфер в посока „Емиратс”.

Челси обаче в никакъв случай няма намерение да продава Луис първо заради трансферното вето, наложено над клуба за този и следващия пазарни прозорци. На всичкото отгоре по-рано тази година бранителят подписа нов 2-годишен договор. Като се прибави и фактът, че това би представлявала продажба в полза на пряк опонент в битката за топ 6, начинанието на Арсенал изглежда много трудно осъществимо.