Защитникът на Барселона Самюел Умтити е приоритетния футболист, който мениджърът на Арсенал Унай Емери ще иска да докара през лятото на „Емирейтс”. „Артилеристите” се провалиха в опита си да се класират за Шампионската лига за идния сезон, завършвайки на пето място в крайното класиране. Другата опция за отбора – през Лига Европа, също бе пропиляна, след като „топчиите” загубиха на финала с 1:4 от градския съперник Челси.

Това ще е трети пореден сезон, в който отборът няма да играе сред най-добрите, а испанският мениджър се оглежда да подсили защитата си. Сигурен досега напускащ е Стефан Лихтщайнер, а се очаква Сократис Папастатополус и Шкодран Мустафи също да последват швейцарския краен бранител. Английската преса твърди, че Юмтити е цел №1 пред щаба на Арсенал, но проблем по преговорите може да създаде малкия бюджет, с който ще разполага тимът от Северен Лондон.

Същевременно изданията пишат, че френският бранител има желание да остане на „Камп Ноу” и да се бори за титулярното място в състава на Ернесто Валверде. 25-годишният футболист има още четири години по своя договор с „блаугранас”.