Отборът на Арсенал ще направи всичко, за да привлече нападателя на Фиорентина Душан Влахович. „Артилеристите“ търсят нов таран на фона на несигурното бъдеще на Пиер-Емерик Обамеянг, Александър Лаказет и Еди Нкетия.

„La Repubblica“ твърди, че президентът на „виола“ Роко Комисо е готов да продаде Влахович на Арсенал, който е готов да извади за него 58 милиона паунда. Това е рязък обрат за всички във  Фиорентина, които се надяват техният нападател да подпише нов договор.

Тимът от Флоренция предложи на Влахович нов петгодишен договор на стойност 34 милиона паунда, но той не желае да преподписва. Неговите представители също поискаха 6,6 милиона паунда бонус за евентуалното му подновяване, както и клауза в размер на 10 процента от бъдещ трансфер.

Влахович е в последните 18 месеца от договора си и сега се италианското издание пише, че Комисо е готов да се раздели със сърбина, докато цената му остава висока.

Съобщава се, че Фиорентина иска 63 милиона паунда за своя звезден играч, но Арсенал си остава сериозен кандидат за подписа на 21-годишния футболист през януари.