Отборът на Арсенал е набелязал нападателя на Айнтрахт Франкфурт Андре Силва като потенциалния заместник на Александър Лаказет това лято. Французинът има 59 гола в 157 изяви за „артилеристите“ след присъединяването си от Лион през 2017 година, но се смята, че вече не е част от дългосрочните планове на мениджъра Микел Артета.

Преди началото на сезона капитанът на тима Пиер-Емерик Обамеянг подписа нов договор с лондончани, но това изглежда няма да се случи и Лаказет. Настоящият му контракт изтича след 18 месеца и, за да не го изпуснат без пари през 2022 година, се очаква от Арсенал да го продадат след края на кампанията.

„Calciomercato“ твърди, че „артилеристите“ са идентифицирали бившия нападател на Милан Андре Силва като човека, който да замени Лаказет на „Емиратс“. Португалският национал има 19 гола и три асистенции в Бундеслигата през този сезон, включително седем гола в последните си пет мача.

Смята се, че от Айнтрахт ще искат около 30 милиона евро за 25-годшния нападател, от когото се интересува и Манчестър Юнайтед.