Офанзивният халф на Арсенал Месут Йозил е бил близо до трансфер в катарски клуб в последния ден на януарския трансферен прозорец, но сделката не е била одобрено от ръководството на лондонския клуб.

Бившият германски национал се представя под очакванията от доста време и според британския таблоид Мирър новият мениджър на "артилеристите" Микел Артета е бил готов да се раздели със своя футболист. Офертата от Катар обаче е дошла в последния момент и от Арсенал не са имали време да реагират за евентуален заместник на Йозил, което в крайна сметка е провалило трансфера.

"Мирър" твърди, че желанието на Артета е било да бъде привлечен белгийският национал Яник Караско от китайския Далиан, но в крайна сметка той се завърна под наем до края на сезона в Атлетико Мадрид. Друг желан футболист от Артета е халфът на РБ Лайпциг Дани Олмо, но е по-вероятно "артилеристите" да се опитат да го вземат през лятото. Поради това в крайна сметка трансферът на Йозил в Катар е пропаднал, макар и желанието на ръководството на Арсенал е да се освободи от огромната заплата на плеймейкъра, който взима по 350 хиляди паунда на седмица според информация в медиите. /БГНЕС