Отборът на Арсенал подготвя нова оферта за крилото на Лийдс Юнайтед Рафиня, след като първоначалното им предложение от около 35 милиона евро беше отхвърлено. На „Емиратс“ обае вярват, че 25-годишният бразилец иска да се присъедини към тях на фона на интереса към него от страна на Барселона, Челси и Тотнъм, пише „Daily Mail“.

Първоначалната им оферта, за която се смята, че е била от чисти около 35 милиона евро плюс още около 12 милиона в бонуси, беше отхвърлена миналата седмица, но „артилеристите“ планират да пратят ново предложение, с което да се доближат до сумата от 60 милиона евро с надеждата, че това ще задоволи клуба от „Еланд Роуд“. Очаква се това да се случи през идната седмица.

Смята се, че Лийдс оценява звездата си на 75 милиона евро, но не желаят да му пречат да напусне, ако получат задоволителна оферта.

Иначе Арсенал вече се договори с Манчестър Сити за нападателя Габриел Жезус, като техническият директор на лондончани Еду изглажда личните условия с бразилеца преди трансферът да стане факт.

Лондончани също така искат да привлекат централния защитник Лисандро Мартинес от Аякс, въпреки че нидерландският клуб отхвърли първоначалната им оферта от 40 милиона ево на фона на интереса и от страна на Манчестър Юнайтед.