Отборът на Арсенал може да се насочи към полузащитника на Еспаньол Марк Рока, тъй като го смята като алтернатива на звездата на Атлетико Мадрид Томас Партей. "Артилеристите" искат да подсилят полузащитата си по време на летния трансферен прозорец, въпреки че Атлети не иска да се разделя Партей, въпреки че се твърди, че лондончани са отправили оферта на стойност 23 милиона паунда плюс Матео Гуендузи. 

Арсенал ще има доста малък бюджет това лято поради финансовите последици от пандемията с коронавирус и това може да ги накара да започнат да търсят по-евтини алтернативи на Партей.

"Артилеристите" са свързани и с Данило Перейра от Порто, а сега испанският вестник "Mundo Deportivo" твърди, че Арсенал се интересува силно от халфа на Еспаньол Рока.

23-годишният дефанзивен полузащитник се радваше на силна кампания, макар неговият отбор да завърши на дъното в Ла Лига и изпадна във втората дивизия на испанския футбол. Рока на практика е сигурно, че ще бъде продаден, като Еспаньол държи да получи 20 милиона евро за него. Това е половината от това, което Атлетико иска за Партей.

"Топчиите" обаче не са единствения тим, който има интерес към  Рока, като и "рохибланкос" също следят неговите изяви заедно със Севиля, Виляреал и Милан.