Отборът на Арсенал е готов да се присъедини към надпреварата за нападателя на Бенфика Дарвин Нунеш, след като едва ли ще успее да привлече звездата на Фиорентина Душан Влахович. Смята се, че „артилеристите“ ще искат да подсилят нападението си през зимата, тъй като бъдещето на Еди Нкетия и Александър Лаказет остава неясно. И двамата имат договори само до края на сезона и не е известно дали ще останат на „Емиратс“.

Капитанът Пиер-Емерик Обамеянг пък не успява да повтори формата, която показа през първите си няколко години в северен Лондон, което е накарало мениджърът Микел Артета и техническият директор Еду да се обърнат към трансферния пазар за подкрепление през зимата.

Според уругвайското издание „Traspasos“ в Арсенал вече са решили да се присъединят към Атлетико Мадрид и Борусия Дортмунд в надпреварата за централния нападател на Бенфика Нунеш, който има осем гола в Примейра Лига в 10 мача през този сезон.

Счита се също, че скаути на Манчестър Юнайтед са наблюдавали Нунеш повече от веднъж през този сезон и може да имат интерес.

Информацията на уругвайското издание гласи, че от Бенфика не са готови да приемат оферти за по-малко от 36 милиона паунда за смота звезда.

Доскоро се смяташе, че Арсенал е готов да привлече нападателя на Фиорентина Влахович, но последните информации сочат, че сърбинът няма интерес да се присъединява към „артилеристите“.

Влахович, който отказа да подпише нов договор и се очаква да бъде продаден през зимата или най-късно другото лято, има 29 гола в 39 мача за „виолетовите“ в Серия А през 2021 година. Тотнъм, Манчестър Сити, Атлетико Мадрид и Ювентус също имат интерес към сръбският голмайстор, като именно „биаконерите“ са считани за основен фаворит за подписа му.