Отборът на Арсенал е много близо до подписа на Уилиан в следващите дни, след като той отхвърли новото предложение за договор на Челси. 31-годишният бразилец ще напусне "сините" като свободен агент, след отхвърли предложението на Челси за нова двугодишна сделка, тъй като той нов контракт за три години.

Според "ESPN Brasil" Арсенал се надява да сделката за Уилиан „в следващите дни“. Изданието също така твърди, че Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са направили опит също да изкушат Уилиан, но бразилският национал е решил да се присъедини към Арсенал, тъй като те са готови да предложат тригодишен договор. Тази информация бе потвърдена и днес от британския "Times".

Междувременно докладът на "The Athletic" съобщава, че офертата на Арсенал не е финансово по-добра от тази, която е получил от американския Интер Маями, но Уилиан има желание да се присъедини към "артилеристите" заради мениджъра Микел Артета и техническият директор на клуба Еду. Твърди се, че за Артета бразилецът е водещ в трансферния му лист за това лято.