Отборът на Арсенал няма предложи нов договор на нападателя Александър Лаказет, твърди „Sun“. Изданието пише, че „артилеристите“ дори вече очакват оферти към френския национал.

Информацията гласи, че лондончани са поставило цена от около 15 милиона паунда на Лаказет и желаят да се разделят с него още през това лято, тъй като иначе ще го изпуснат без пари догодина, когато неговият договор изтича.

В същото време „Express“ пише, че мениджърът Микел Артета вече е избрал негов заместник и това е юношата на градския съперник Челси - Тами Ейбрахам, който пък е нежелан на „Стамфорд Бридж“ и също му се търси нов отбор.

През седмицата дори се появиха информации в пресата на Острова, че от „Емиратс“ вече са в напреднали преговори с нападателя на „сините“ и скоро ще могат да завършат сделката. В момента Ейбрахам взима по 80 000 паунда на седмица, а „артилеристите“ са готови да отговорят на изискванията му за заплата от 125 000 паунда на седмица.

Очакванията са от Челси да искат около 40 милиона паунда за правата на 23-годишния нападател, който има договор до лятото на 2023 година. Интерес към английския национал има още от страна на Уест Хем и Астън Вила.