Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, е готов да се раздели с рекордната си покупка Никола Пепе, но се опасяват, че може да се наложи да му платят, за да напусне, твърди The Sun. 27-годишното крило в момента е под наем в Ница, но не е част от плановете на мениджъра на „артилеристите“ Микел Артета.

Той все още има още една година от договора си на „Емиратс“, според който получава по 140 000 паунда на седмица. Ница, чийто собственик е кандидатът за Манчестър Юнайтед - Сър Джим Ратклиф, се смята, че може да е готов да привлече Пепе за постоянно през лятото. Няма обаче индикации, че французите ще са готови да платят трансферна сума за играча, който стана най-скъпото попълнение в историята на Арсенал, когато се присъедини към тях от Лил през 2019-а година.

Никола Пепе

източник: БГНЕС / BGNES

Пепе не е започвал мач във Висшата лига за „топчиите“ от месец октомври 2021-а година. Текущата му заплата се разглежда като пречка за евентуалното му напускане и в Арсенал почти са се примирили, че трябва да платят поне част от тези 7 милиона паунда, които все още трябва да бъдат изплатени на футболиста.

Откакто Артета беше назначен за мениджър на Арсенал през декември 2019-а година, Месут Йозил, Пиер-Емерик Обамеянг, Александър Лаказет, Хенрих Мхитарян, Шкодран Мустафи, Сократис Папастатопулос, Сеад Колашинац, Ектор Бейерин, Калъм Чеймбърс и Давид Луис напуснаха клуба като свободни агенти. Ако Пепе се присъедини към тях, то общата сума на тези закупени играчи ще бъде 340 милиона британски лири, за които впоследствие не е взето нищо при раздялата.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

Но Пепе може да не е последният, който ще си тръгне от английската столица през идното лято, тъй като в момента има редица други играчи под наем, които е малко вероятно да се върнат в клуба. Смята се, че „артилеристите“ са готови да изслушват оферти за Ейнсли Мейтланд-Найлс, Самби Локонга, Нуно Тавареш, Пабло Мари, Седрик Соареш и Алекс Рунарсон, но знаят, че само някои от този списък е вероятно да бъдат продадени за добри пари.

Освен това остана неясно бъдещето на Киърън Тиърни, Роб Холдинг и Фоларин Балогун, след като Артета се подготвя за още едно натоварено трансферно лято, за да подготви отбора за завръщане в Шампионската лига през следващия сезон.