Мениджърът на Арсенал Микел Артета може да е една крачка по-близо до решаването на вратарската си загадка, след като са му били предложени услугите на Алфонс Ареола Пари Сен Жермен, твърди „Sun“. Настоящият резервен вратар на „артилеристите“ е Емилиано Мартинес. Той обаче показа много силни изяви в отсъствието на контузения Бернд Лено и помогна на тима да спечели Купата н Англия и Комюнити Шийлд.

Мартинес има амбиции да продължи да бъде първи избор на вратата на Арсенал през новия сезон, но също така е обект на силен интерес от страна на Астън Вила, който е отправил втора оферта за аржентинеца. Смята се, че подобрената оферта се доближава до исканата сума от лондончани от около 20 милиона британски лири на 28-годишния страж.

Продажбата на Мартинес обаче ще наложи намирането на нов резервен вратар за Арсенал. Сямта се, че Артета следи изявите на Дейвид Рая от Брентфорд, който сподели наградата „Златна ръкавица" в Чемпиъншип благодарение на 16-те си „сухи“ мрежи през миналия сезон.

Рая също така ще може да се събере с бившия треньор на вратарите на "пчелите" Инаки Каня, който се присъедини към Арсенал миналия декември. За момента обаче няма почти никакъв напредък в преговорите за испанеца. Брентфорд възнамерява да запази по-голяма част от звездите си за новия сезон.

Тук обаче се намесва и Алфонс Ареола. Ако „артилеристите“ приемат предложението на ПСЖ да вземат 27-годишния френски национал под наем за следващия сезон, това ще им позволи да продадат Мартинес и да вземат близо 20 милиона британски лири за него.

Ареола игра последния сезон под наем в Реал Мадрид, откъдето обаче отказаха да го вземат за постоянно и той се завърна при френския шампион. Парижани обаче закупиха за постоянно Серхио Рико, който се очаква да бъде резерва на титуляра Кейлор Навас, което ще означава, че Ареола става излишен на „Парк де Пренс“ и ще му се търси нов клуб.