Арсенал е сключил принципна договорка с централния защитник Уилям Салиба, тръбят медиите във Франция. Според последните сега пред „топчиите” предстои далеч по-трудната задача – да стигнат до договорка със Сент Етиен, който притежава правата на френския талант.

18-годишният играч отдавна попада в полезрението на лондончани, но те имат и конкуренция в лицето на манчестърските Сити и Юнайтед. Според Foot Mercato тимът на Унай Емери е спечелил първия етап от битката, като е стигнал до споразумение за подписване на 5-годишен договор със Салиба.

Преговорите със Сент Етиен обаче могат да се окажат съвсем различно препятствие. „Зелените” настояват за 26 милиона паунда, което ще коства над половината от бюджета за нови играчи, с който ще разполага Емери. Пропуснатото класиране за Шампионската лига доведе до информации, че наставникът на Арсенал ще разполага само с 40 милиона паунда за нови играчи през лятото, като трябва да си набави допълнителни суми чрез продажба на част от наличните вече футболисти.

Салиба е идентифициран като заместника на 33-годишния ветеран Лоран Кошчелни, който се движи към изхода на „Емиратс”.