Отборът на Арсенал си е харесал защитника на Байер Леверкузен Джонатан Та, това твърдят медиите в Германия. Старши треньорът на тима Микел Артета е в търсене на нов централен бранител, след като „артилеристите“ рядко успяват да запишат „чисти мрежи“.

Към момента тимът разполага с Давид Луис, Шкодран Мустафи и Сократис като централни бранители, но и тримата не се представят на необходимото ниво. Роб Холдинг тепърва ще връща към най-добрата си форма след контузията в коляното, докато Калъм Чеймбърс е изправен пред още седем месеца рехабилитация.

През януари Арсенал подписа със Седрик Соареш и Пабло Мари под наем, но през лятото отборът със сигурност ще се подсили с качествен бранител. Според „Bild“ „топчиите“ са готови да платят клаузата на Тах от Левркузен, която възлиза на 40 милиона евро. Настоящият договор на 24-годишния играч изтича през 2023 година, а настоящата му клауза за освобождаване изтича през юни преди Европейското първенство, където се очаква да бъде част от отбора на Йоаким Льов.

Арсенал също следи Дайо Упамекано от РБ Лайпциг.