Звездата на Нюкасъл - Александър Исак, е попаднал в списъка на Арсенал за нов нападател, тъй като „артилеристите“ планират да подсилят атаката си през лятото, твърди Football Insider. Лондончани все още не са се свързали със „свраките“, за да обсъдят потенциалния трансфер, но интересът им към 24-годишния швед се увеличава с наближаването на края на сезона.

Арсенал от доста време имат желание да вземат Исак, като се опитаха да го привлекат през 2022-а година. Той обаче премина на „Сейнт Джеймсис Парк“ и се превърна в основен играч за Нюкасъл след трансфера си от Реал Сосиедад.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

На „Емиратс“ пък искат да се подсилят с нов нападател през лятото, като по-рано стана ясно, че вече са се отказали от идеята да привлекат Айвън Тони от Брентфорд. Смята се, че голмайсторът на Споптинг Лисабон Виктор Гьокерес, който има откупна клауза от 100 милиона евро, е друг вариант пред Арсенал.

Нюкасъл пък ще бъде принуден да продаде един от най-добрите си играчи това лято. „Свраките“ са под голям натиск да спазват финансовите правила на Висшата лига поради големите разходи през последните трансферни прозорци.

Исак, чийто договор изтича през юни 2028-а година, е един от най-скъпите играчи на Нюкасъл, заедно с бразилския национал Бруно Гимараеш. Той отбеляза 16 гола в 30 мача във всички турнири през този сезон, включително 12 гола във Висшата лига. Шведският национал има и 11 попадения през миналата кампания, която му беше дебютна в Англия.