Нападателят на Наполи Виктор Осимен ще струва рекордните 100 милиона паунда на Арсенал, твърди журналистът Джанлука Ди Марцио. Нигериецът е в отлична форма през този сезон, като вече има 17 гола до момента, а това привлече интереса на някои от топ клубовете в Европа, включително и на Арсенал.

„Артилеристите“ ще имат нужда от нов нападател или дори двама това лято. Бившият капитан на клуба Пиер-Емерик Обамеянг премина като свободен агент в Барселона през януари, а Александър Лаказет, както и Еди Нкетия, могат да си тръгнат също без пари след края на сезона, когато изтичат договорите им.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Но според журналиста Ди Марцио, ако Арсенал иска да подпише с Осимен, това би им струвало 100 милиона паунда. Нападателят се присъедини към Наполи от Лил през лятото на 2020 година за около 70 милиона паунда и „партенопеите“ ще се стремят да излязат на печалба от негова евентуална продажба.

„Не мисля, че той ще бъде продаден за 80 милиона паунда, защото беше купен за 70 милиона паунда. Мисля, че (Аурелио) Де Лаурентис е много умен в това отношение и е много трудно да се преговаря с него за продажбата на играчи. Не мисля, че той ще пусне Осимен за по-малко от 100 милиона паунда – минимум. Така че зависи кой клуб от Висшата лига ще има парите, които да похарчи само за един играч“, заяви Ди Марцио пред „wettfreunde“.

„Артилеристите“ обаче може да се изправят пред конкуренция от страна на Манчестър Юнайтед за подписа на Осимен. „Червените дяволи“ се очаква да подкрепят на трансферния пазар новия си мениджър Ерик тен Хаг и привличането на нападател ще бъде един от приоритети им. Твърди се, че Нюкасъл също може да се включи в битката за 23-годишния нигериец.