Английският вицешампион Арсенал следи звездата на Нотингам Форест Морган Гибс-Уайт и може да се опита да го привлече през лятото, твърди Daily Star. По-рано през седмицата на Нотингам бха отнети четири точки от актива им във Висшата лига, след като беше установено, че е нарушил правилата за финансова устойчивост. Така от клуба ще се наложи да се разделят с част от своите играчи след края на сезона, за да може отборът на Нуно Еспирито Санто да балансира финансите си.

Гибс-Уайт, който беше закупен за рекордните за клуба 42.5 милиона паунда от Уулвърхемптън през 2022-а година, е основен играч за Нотингам и със силните си изяви е привлякъл интереса на „топчиите“. В момента Микел Артета разполага с доста опции в средата на терена, но се очаква да потърси промяна, когато трансферният прозорец отвори отново. Емил Смит-Роу, който се превърна в периферна фигура на „Емиратс“, вероятно ще напусне клуба и ще трябва да му бъде намерен заместник.

Именно универсалният Гибс-Уайт е определян като основна цел за Артета. 24-годишният атакуващ полузащитник има 28 мача във Висшата лига досега през този сезон, в които е отбелязал три гола и е направил пет асистенции. Той оправда сериозната сума, която беше платена за него преди две години и е високо ценен сред феновете на отбора.

Нотингам обаче е застрашен от изпадане, като в момента е в опасната зона, на 18-а позиция, но само с точка изоставане от първия над чертата Лутън Таун. Арсенал пък е на върха в таблицата заради по-добрата си голова разлика от Ливърпул, докато Манчестър Сити е с една точка по-назад на третото място.