Отборът на Арсенал разглежда защитника на Байер Леверкузен Едмонд Тапсоба като алтернатива на Бен Уайт, ако не успеят да сключи сделка с Брайтън за него, твърди Фабрицио Романо. „Артилеристите“ водят интензивни преговори с „чайките“ за трансфера на Уайт, като се смята, че тимът на Греъм Потър иска около 50 милиона паунда за английския национал.

Лондончани вече отправиха оферта от 40 милиона паунда, която беше отказана от Брайтън. Преговорите между двата клуба обаче продължават. 23-годишният Уайт впечатли с изявите във през миналия сезон, като записа 41 участия във всички турнири.

От Арсенал обаче имат готова алтернатива, ако трансферът на Уайт пропадане. Според Романо „топчиите“ са се спрели на бранителя на Байер Леверкузен Едмонд Тапсоба. Смята се, че обаче, че „аспирините“ ще искат дори повече пари, отколкото Брайтън за Уайт – около 60 милиона паунда. 22-годишният бранител е бе основен играч за Байер през миналия сезон, когато изигра 39 мача във всички турнири.

Междувременно стана ясно, че „артилеристите“ са се договори с Бенфика за трансфера на 21-годишния ляв бек Нуно Таварес, за когото ще бъдат платени  6,8 милиона паунда. Очаква се младежкият национал на Португалия да бъде взет като резерва на Киърън Тиърни.

Тимът на Микел Артета иска да привлече и полузащитникът на Андерлехт Алберт Самби Локонга, който се очаква да струва около 18 милиона паунда.