Тимът на Арсенал няма да удължи наема на младия защитник Уилям Салиба в Сент Етиен и ще се завърне в Лондон веднага, след като двата клуба не постигнаха споразумение за финансовите и игровите условия.

Салиба пристигна от Сент Етиен в Арсенал миналата година за предполагаемата трансферна сума от 27 милиона паунда и веднага беше изпратен обратно при „зелените“ под наем за сезон 2019/2020. Но сезонът във Френската Лига 1 беше анулиран и отборите излязоха в почивка.

Финалът за Купата на страната пък беше преместена за 24-и юли, няколко седмици след като наемът на Салиба изтича и той би трябвало да се завърне при „артилеристите“.

Мениджърът на лондончани Микел Артета даде индикации, че не вижда проблем тийнейджърът да остане още в предишния си отбор и да играе срещу Пари Сен Жермен. Той дори обясни, че Салиба си е заслужил участие във финала с изявите си през тази година.

„Трудностите при преговорите със Сент Етиен, нашето желание да защитим играча и да се погрижим за състоянието му направиха невъзможно оставането му“, се казва в изявление от английския клуб.