Съвсем скоро трансферът на швейцарския ветеран Щефан Лихтщайнер в Арсенал ще бъде факт, обявиха медиите в Англия и Италия. Очаква се обявлението да види бял свят в дните преди началото на Световното първенство по футбол.

34-годишният десен защитник обяви още преди края на сезон 2017/2018 раздялата с Ювентус, като подчерта, че има нужда от свежа мотивация. Лихтщайнер изкара 7 знаменити сезона в Торино, а от 30-и юни официално ще бъде свободен агент.

Преди седмици швейцарецът изглеждаше като бъдещо попълнение на Борусия Дортмунд, ала след назначаването на Люсиен Фавр за наставник сделката пропадна. Така на преден план излезе вариантът за Арсенал и изглежда опитният бранител е открил новото си предизвикателство.

„Гадзета дело спорт” твърди, че договорът между двете страни ще бъде за 1 година, което можеше да се очаква предвид напредналата възраст на Лихтщайнер. В момента той се подготвя за участие с Швейцария на Мондиал 2018. „Часовникарите” са в група Е заедно със съставите на Бразилия, Коста Рика и Сърбия.

Още по темата:

Ветеран от Юве: Тръгвам си, нужна ми е мотивация

Трансферът на Лихтщайнер в Дортмунд пропаднал заради новия треньор