Отборът на Арсенал е изправен пред дилемата дали да не се раздели с нападателя Александър Лаказет при оставащи само две седмици от трансферния прозорец през януари.

Лаказет е в добра форма през последните седмици, като вкара четири гола в последните си пет мача във Висшата лига. Той е ай-резултатният игра на лондончани през сезона до момента с девет попадения във всички турири.

И в сезон, в който головете са проблем за „артилеристите“, особено с неубедителната форма на капитана Пиер-Емерик Обамеянг, който все пак се разписа на два пъти при снощната победа над Нюкасъл, Лаказет едва ли е играч, който мениджърът Микел Артета може да си позволи да загуби.

Според „AS“, Атлетико Мадрид евъзобновил интереса си към френския национал, след като бе свързан с него и миналото лято. Испанското издание твърди, че отношенията между Лаказет и Артета не са много добри, като наставникът на лондончани обмисля сериозна лятна чистка и 29-годишният таран е в този списък.

Твърди се, че Артета е готов да предоставя повече шансове на младите Габриел Мартинели и Еди Нкетия вместо на Лаказет, който има договор с „топчиите“ до лятото на 2022 година. Има информации, че лондончани са набелязали нападателя на Селтик Одсон Едуард като потенциален заместник на французина.