Отборът на Арсенал ще проучи възможността да включи защитника Пабло Мари като разменна монета за десния бек на Удинезе Науел Молина. Централният бранител на „артилеристите“ в момента играе под наем на „Дачия Арена“ от зимата.

Мари се превърна в ключов играч под ръководството на Габриеле Чофи, участвайки в 11 мача до този момент в Серия А. Бразилецът призова мениджъра на лондончани Микел Артета по-рано този месец да му позволи да остане в Удинезе, след като преоткри играта си в Италия.

Gulliver/GettyImages
86 снимки

В същото време Арсенал подготвя оферта за съотборника му в Удине - Науел Молина. 24-годишният десен бек  показа редица добри игри за италианците, след като пристигна с безплатен трансфер през септември 2020 година.

Молина, който помогна на Аржентина да спечели Копа Америка миналата година, отбеляза впечатляващите седем гола и направи четири асистенции в 32 мача във всички турнири през тази кампания.

Според „Il Messaggero Veneto“, Артета иска да вземе покритие за Такехиро Томиясу, тъй като се смята, че Седрик Соареш може да бъде освободен през лятото. Изданието съобщава, че Ювентус и Атлетико Мадрид също следят изявите на Молина.

Но Арсенал може да използва именно Мари в евентуалната сделка за Молина, който е оценяван на около 25 милиона паунда.