Арсенал се оформи като големия фаворит за подписа на нападателя Никола Пепе, който дотук е една от големите изненади през сезона в Лига 1.

23-годишният футболист дотук се отчете с 12 гола и 5 асистенции в 18 шампионатни мача и една от основните движещи сили за „кучетата” на Кристоф Галтие, които към момента заемат второто място с 34 точки (на цели 10 обаче зад лидера Пари Сен Жермен).

Пепе разполага с удивителното умение да играе еднакво успешно на двата фланга, както и на върха на атаката. Котдивоарецът е надарен с достатъчно бързина и техника, за да успее в конкурентно първенство като Висшата лига. Той има добра успеваемост пред гола, но също така може да се похвали с чудесна визия при насочването на атаките. Естествено, остава въпросителната колко гладко би протекла аклиматизацията му към интензивен шампионат като Премиършип.

Според вестник „Таймс” Арсенал и Тотнъм ще влязат в яростен дуел за таланта, а кореспондентът на beIN Sports Мат Спиро твърди, че „топчиите” имат голяма преднина в този дуел. Техният мениджър Унай Емери намекна, че може би ще има нужда от подсилване на състава си през януари, като акцентът ще падне върху атакуващите опции.

Във Франция се шуми, че Лил е поставил цена от 50 милиона евро за Никола Пепе и няма да приеме дори цент по-малко. Трябва да се отбележи, че собственикът на клуба Жерар Лопес по-рано бе обявил, че няма намерение да продава ключови играчи по средата на сезона.