Ръководството на Арсенал ще поиска 30 милиона паунда на всеки клуб, който желае да привлече Месут Йозил през януари.

Според вестник „Дейли Стар” „топчиите” са взели решение да приберат пари за 29-годишния играч при отварянето на зимния трансферен прозорец, вместо да го изгубят като свободен агент в края на сезона. Договорът на Йозил изтича тъкмо тогава и ще бъде цяло чудо, ако се стигне до преговори за подновяването му.

Йозил поискал №10, за да остане

Много се говори през последния месец, че Жозе Моуриньо – с  когото футболистът работи в Реал Мадрид – желае да привлече плеймейкъра в Манчестър Юнайтед. Двамата имат отлични взаимоотношения и „червените дяволи” разчитат на този факт.

Ако Специалния успее да привлече Йозил, ще има пълното право да го картотекира за елиминациите в Шампионската лига. През този сезон Арсенал играе в Лига Европа, след като в предишната кампания завърши извън топ 4 на Висшата лига за първи път от 18 години насам.

Йозил бил проблемът на Арсенал? Помислете пак!

Другата голяма звезда на Арсенал – Алексис Санчес се намира в сходна ситуация с тази на Йозил. Договорът му изтича в края на кампанията, а клубът ще търси горе-долу същата сума за услугите му през януари.